På den här sidan (under inledningen och väderleksprognosen) hittar ni DAGBOK - med senaste nytt.

 

Jag emigrerade till El Campello i Spanien 06-10-01! (Första året, samt fr o m augusti 2011, bodde jag året runt i El Campello. Men somrarna 2008-2011 tillbringade jag i Sverige.)

21-03-27 flyttade jag av familjeskäl (helt oplanerat) tillbaka till Sverige igen! Jag valde att bo i vackra Mölle. Var sak har sin tid!

Sedan flytten till Spanien har jag skrivit Dagbok här på min hemsida. Det är ett effektivt sätt att nå många. Och så länge ni är många som läser min dagbok så fortsätter jag att skriva. De äldre delarna av dagboken återfinns under rubrikerna Sparad dagbok 1 - 81. (Om ni har tänkt besöka mitt lilla spanska paradis El Campello, så finns det en del information på Gäst-info-sidan och på El Campello-sidan.)

Längre fram ska jag övergå till att skriva på min andra webbsida: https://christel.es/

 

Överst på den spanska prognosen visas min/max temp, procentsiffran syftar till risken för nederbörd, och längst ner visas vindriktningen samt vindhastigheten i km/h. Klickar du på Aemet i hörnan så kommer en mer detaljerad prognos upp. (Där kan du kan få ännu fler detaljer om du klickar på Predicción por horas.) Men vill du även veta temperaturen i havet (=temperatura del agua) så får du klicka på länken nedan som visar vädret vid stranden längs Carrer la Mar i El Campello: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/carrer-la-mar-0305013. Saknar du den norska prognosen som låg här tidigare så klicka på: http://www.yr.no/sted/Spania/Valencia/el_Campello/langtidsvarsel.html. Spansk väderlänk: https://www.eltiempo.es/el-campello.html?v=historico. Här kan du klicka för att se aktuell moln- eller regn-status, samt temperatur: https://www.eltiempo.es/nubes + https://www.eltiempo.es/lluvia. Om du i stället vill titta hur vädret ser ut i verkligheten, så klickar du på den här länken som går till webbkameran vid playan: http://comunitatvalenciana.com/actualidad/el-campello/webcams/webcam-el-campello (fungerar inte alltid).

 

 

Vädret i Mölle
Detaljerad väderprognos

 

DAGBOK:

OBS! När denna sidan blir "full" så flyttar jag över text och bilder till senaste "Sparad dagbok".

Uppdateringarna t o m 25/5 är nu flyttade till Sparad dagbok 81.

Jag är så gammeldags att jag skriver "uppifrån och ner", d v s det nyaste inlägget hittar du längst ner på sidan.

 Den här bloggen handlar om verkligheten, inklusive dammtussar, celluliter och misslyckanden! Om livet alltså! (Och alla foton är "naturella/ostylade".)

(Om du vill öppna en av de länkar jag ibland hänvisar till, så "högerklicka" och välj "öppna i ny flik" eller "öppna i nytt fönster".)

23-05-26:

I dag ringde de som köpte Nova och berättade att allt går bra. Nova var skygg i början, men nu har hon börjat leka med Diva (chihuahua-tiken på knappt 2 kg som de redan hade). Skönt att höra!

Boken Skumtimmen var riktigt bra, och slutet oväntat. Nu har jag börjat på en ny bok. Den är otäck! Värre än en thriller. Men temat är intressant.

När vi kom ut från porten så stod det ett ungt rådjur på Trappstigen. Tyvärr hann jag inte få upp kameran. Hundarna skällde, och rådjuret sprang iväg. Vi började vår promenad. I nästa kvarter såg vi rådjuret igen. Jag hann inte fotografera när det stod och tittade på oss. Men här är två foton på när det sprang ifrån oss.

De som har så vackra magnolior, har också en väldigt vacker (och stor) klematis.

Här börjar vägen in i skogen:

Nellie kissar en skvätt var 5:e meter eller så. Så att andra hundar som kan tänkas gå förbi, märker att hon har varit där. Sådant är viktigt för hundar!

Det är inte lika mycket vatten i bäcken som det var innan. Nedan den lilla mossen som vattnet kommer ifrån. Jag gissar att den torkar ut på sommaren, i alla fall gör bäcken det.

   

Sista biten hem gick vi i villakvarteren.

Det blommar i min lilla trädgård också. En av knopparna på rosen Climbig Canibo har blivit så stor att man ser att blomman ska bli rosa. Min vitbrokiga kornell, Cornus alba, blommar för fullt, men blommorna är ganska oansenliga. Den busken har jag för de vackra bladens skull.

   

Och på min prakttry, Wiegela Nana variegata, slår det ut fler blommor för var dag.

Jag har läst ut En annan gryning nu. Spännande, tankeväckande, men obehagligt innehåll.

23-05-27:

Några direkta solnedgångar ser jag inte längre. Inte nu när solen går ner bakom Kullaberg. Men jag ser att himlen färgas lite gul-röd-rosa. Det är vackert det också.

När jag i går la En annan gryning i vår bibliotekskorg, så hittade jag feel-good-boken nedan. Den blir perfekt omväxling, så den börjar jag på nu.

Jag blir glad när jag ser att Nellie och Nea samsas bra. Det är bra synd att Nova inte fick vara med i gänget. Jag saknar henne!

   

Nedan några foton från dagens eftermiddagspromenad.

Vresrosen må vara invasiv, men den pryder verkligen sin plats nära havet.

   

Jag har nu spikat datumen för min lilla resa norrut - då jag ska hälsa på min son Johan med familj, samt Ulf. Jag kör hemifrån på onsdag, den 31/5, och hundarna följer förstås med. Jag kör söderut igen lördagen den 10/6, och då kommer Ulf att följa med. Sedan stannar Ulf ca 10 dagar hos mig. Min snälla granne Katarina har lovat att vattna alla mina växter (och ta in eventuell post) när jag är borta. Här i huset har vi grannsamverkan i kubik!

23-05-28:

Så har det varit både pingsthelg och mors dag. Jag har haft besök av Linda och Alva. Vi har haft jättetrevligt! Linda hade med mat från Mölle Krukmakeri. Supergott som vanligt! Efter maten lekte vi alla tre. Linda och Alva byggde med Duplo. Alva och jag lekte mycket med hunddockorna. Alva tyckte att de skulle ha de här kläderna i dag:

Ibland lekte Alva med Nea, men mest var hundarna för sig själva.

När vi hade lekt ett par timmar så fikade vi, och sedan gick vi ner till hamnen och strandängen. Jag tog sisådär 50 foton på Alva, men får bara visa de nedan.

Alva sprang först, och så kom vi andra efter i något lugnare takt.

Pilen pekar på Trappstigen 4.

Syns det att Brantelid är brant? Det känns faktiskt i lårmusklerna om man går raskt.

Nellie la sig på sin favoritplats när vi kom hem, och somnade bums.

23-05-30:

I dag tränade vi i seniorgruppen i naturreservat Ärtan och Bönan (ett liten skog i Höganäs utkant). PT-Lisa (Lisa Nilsson) ledde oss. Det var ett roligt och nyttigt pass, men det var inte alldeles enkelt att träna i högt gräs (på ängen nedan).

Efter träningen blev vi serverade varmkorv med diverse tillbehör, samt olika drycker. Därefter kunde vi få lära oss jonglera. Jag tittade på en stund, men provade inte. Två bollar klarar jag hjälpligt, men jag har aldrig klarat tre. Dock lyssnade jag noga på HUR man ska göra. Kanske jag vill prova någon annan gång?

Sedan körde jag och fyllde tanken på bilen. Det lär gå åt en massa bensin i morgon. Mellan Mölle och Hässelby är det 59 mil. 

När jag hade kommit hem så fick hundarna lunch, och sedan gick vi ner till strandängen.

I dag gick vi nästan ända ner till vattnet. Det går bra när det är torrt. Annars är "stengroparna" fyllda med havsvatten. När Nea var yngre trillade hon ner i en, när hon missbedömde ett hopp. De är inte djupa, men Nea såg mycket snopen ut. Det var vått!

Nedan lite blomsterfägring som vi passerade på hemvägen.

I kväll ska jag packa bilen. (Allt utom värdesakerna, som jag tar i morgon bitti strax före avfärd.) Jag kommer att ha med min stora dator (den som jag skriver på nu). Det går ju när jag kör bil. Den stora svarta väskan nedan är Ulfs. Den innehåller saker som han hade i El Campello. Den ska det verkligen bli skönt att få överlämna till honom. Vi må ha tät mejl-kontakt, Ulf och jag, men vi har inte setts i verkligheten på ett par år. (Jag har inte haft plats med väskan här, så den har stått i Jennis gästrum ända sedan jag flyttade från Spanien.) Tyvärr får den inte plats i bagageutrymmet på min bil. Jag får spänna fast den i baksätet.

Jag har satt hundburen i framsätet, så vi kan ha koll på varandra hundarna och jag. Jag har förstås stängt av krockkudden i passagerarsätet. Det måste man om man har hundar i framsätet. De skulle krossas om den utlöstes.