På den här sidan (under inledningen och väderleksprognosen) hittar ni DAGBOK - med senaste nytt.

 

Jag emigrerade till El Campello i Spanien 06-10-01! (Fr o m december 2009 ägde jag en (halv) bostad i El Campello, och fr o m augusti 2011 bodde jag där året runt, innan dess tillbringade jag somrarna i Sverige.)

 21-03-27 flyttade jag av familjeskäl (helt oplanerat) tillbaka till Sverige igen! Var sak har sin tid!

Sedan flytten till Spanien har jag skrivit Dagbok här på min hemsida. Det är ett effektivt sätt att nå många. Och så länge ni är många som läser min dagbok så fortsätter jag att skriva. De äldre delarna av dagboken återfinns under rubrikerna Sparad dagbok 1 - 74. (Om ni har tänkt besöka mitt lilla spanska paradis El Campello, så finns det en del information på Gäst-info-sidan och på El Campello-sidan.)

Längre fram ska jag övergå till att skriva på min andra webbsida: https://christel.es/

 

Överst på den spanska prognosen visas min/max temp, procentsiffran syftar till risken för nederbörd, och längst ner visas vindriktningen samt vindhastigheten i km/h. Klickar du på Aemet i hörnan så kommer en mer detaljerad prognos upp. (Där kan du kan få ännu fler detaljer om du klickar på Predicción por horas.) Men vill du även veta temperaturen i havet (=temperatura del agu

a) så får du klicka på länken nedan som visar vädret vid stranden längs Carrer la Mar i El Campello: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/carrer-la-mar-0305013. Saknar du den norska prognosen som låg här tidigare så klicka på: http://www.yr.no/sted/Spania/Valencia/el_Campello/langtidsvarsel.html. Spansk väderlänk: https://www.eltiempo.es/el-campello.html?v=historico. Här kan du klicka för att se aktuell moln- eller regn-status, samt temperatur: https://www.eltiempo.es/nubes + https://www.eltiempo.es/lluvia. Om du i stället vill titta hur vädret ser ut i verkligheten, så klickar du på den här länken som går till webbkameran vid playan: http://comunitatvalenciana.com/actualidad/el-campello/webcams/webcam-el-campello (fungerar inte alltid).

 

 

Vädret i Mölle
Detaljerad väderprognos

 

DAGBOK:

OBS! När denna sidan blir "full" så flyttar jag över text och bilder till senaste "Sparad dagbok".

Uppdateringarna t o m 1/1 är nu flyttade till Sparad dagbok 74.

Jag är så gammeldags att jag skriver "uppifrån och ner", d v s det nyaste inlägget hittar du längst ner på sidan.

 Den här bloggen handlar om verkligheten, inklusive dammtussar, celluliter och misslyckanden! Om livet alltså! (Och alla foton är "naturella/ostylade".)

(Om du vill öppna en av de länkar jag ibland hänvisar till, så "högerklicka" och välj "öppna i ny flik" eller "öppna i nytt fönster".)

 

22-01-04:

Jodå, det var jättekul att ha Lena på besök. Och i går tittade Gunilla inom en stund. Lika kul det. Jag kan ha besök av nära vänner, sådana som är införstådda med hur jag har det de närmaste månaderna efter en flytt.

I går hade Citygross extrapris på plastbackar i en storlek som precis passar ovanpå mina garderober. Jag passade på att köpa några. Det var lite bökigt att bära hem dem till och från bussen, när man inte har längre armar än jag. Men det gick. Matvarorna jag handlade samtidigt bar jag i en ryggsäck, så händerna var fria. Det blir jättebra med plastbackarna. Dem ska jag fylla med täcken, kuddar och tyger.

   

Jag tror att de heter skärmflygare (paragliders), sådana här. De startade förmodligen från Kullaberg och svävade över Mölle en bra stund. Det ser härligt ut! Fast så här års måste det vara rysligt kallt!

   

Jag har ställt min hallbyrå på plats i hallen, så som den enligt ritningen skulle kunna stå. Men när jag sedan mätte i verkligheten så fattades det egentligen några centimeter. Den kommer för nära badrumsdörren. (Och så blockerar den hallens enda eluttag.)

Men jag behöver lådorna! De rymmer alla vantar, halsdukar, sjalar, skoputs-saker, bajspåsar, selar och koppel som jag behöver ha till hands. Så jag gjorde en liten special-lösning med 2 små "stötdämpare" utanpå varandra. Om man inte slänger upp badrumsdörren för häftigt, så kommer det att fungera.

   

Sedan har jag flyttat in alla kläderna (som låg på fåtöljerna på soffan) till garderoberna. (Efter att först ha flyttat det som jag hade lagt där tillfälligt.) Nu kan man åtminstone nästan sitta i sittmöblerna. Men gungstolen ska givetvis inte stå mitt i hallen...

   

Nellie och jag har provsuttit läsfåtöljen. Vi ser båda två fram emot mysiga läs-stunder längre fram. Ni kan också se att det blev bättre när jag satte den 40 cm breda hyllan på plats. Det blir ljusare så, och piedestalen får bra plats framför fönstret.

   

Den lilla CD-pelaren fick precis plats i slutet av hyllraden på andra väggen. Där döljer den hörnet mellan väggarna och strömbrytaren samt vägguttaget går fria. Den placeringen var oplanerad, men när jag satt i läsfåtöljen såg jag att det skulle gå. Det gäller att nyttja väggarna om man har så många saker som jag. 

Inte förrän i eftermiddags tittade solen fram. Då passade Nellie och jag på att gå ner till havet.

Nellie är lika frusen som jag. Men nere på strandängen luktade det så pass intressant, att hon för en stund glömde de kalla vindarna.

   

Vi hann hem lagom till solnedgången.

Det måste vara norra udden på danska Själland som solen gick ned bakom. Ligger Gilleleje där? Jag har bara varit i trakterna Helsingör-Köpenhamn... Om pandemin behagar försvinna någon gång, så kanske jag kan göra dagsutflykter till Danmark i sommar? Det finns mycket att utforska på relativt nära håll.  

Det är vackert med solnedgångar!

Samt soluppgångar! Dem ser man bra i El Campello. (Mina spanska vänner skickar fina foton då och då.) Jag siktar på att åka ner till El Campello framåt senhösten (oktober-november?). Innan dess kan det nog inte bli av. Jag saknar mitt lilla paradis! Förhoppningsvis kan jag tillbringa åtminstone några veckor där innan detta året är slut. Jag behöver både närheten till de mina här, och ljus-sol-värme som jag kan få i El Campello!

22-01-06:

22-01-10:

Jodå, allt är bra - men jag har fullt upp med flyttstädning av lägenheten i Höganäs, och en massa annat...

Nellie har fullt upp med att pocka på uppmärksamhet, nu när hennes matte är ovanligt tråkig.

22-01-11:

Nu är det skinande rent i Höganäs-ettan.

   

Det blir slutbesiktning på fredag. Därefter kommer jag bara att ha en lägenhet att koncentrera mig på. Det ska bli skönt. Just nu känner jag mig splittrad, och mycket stressad.

22-01-16:

Pust! Jag jobbar på. Nu har jag packat upp alla mina böcker. Kvar står bara 3 ouppackade flyttlådor (som innehåller annat), och dem måste jag vänta med. Skönlitteraturen står på plats, i bokstavsordning (men lite trängre än den ska stå sen). De andra böckerna (fackböcker, hobbyböcker, trädgårdsböcker, kokböcker, lexikon etc) står huller om buller. Det går inte att klämma in något mer i bokhyllorna. (Där står också vissa saker som inte ska stå där sen.)

Det är ändå skönt att ha kommit så här långt. Men i hallen står det 20 hopvikta flyttlådor i väntan på vidaretransport (preliminärt till Hanna som flyttar till månadsskiftet, tyvärr har inte hon heller bil).

Och soffan är proppfull av alla de täcken, kuddar, prydnadskuddar och plädar som låg överst i boklådorna. Det mesta av detta borde in i en garderob - men där är det redan så proppfullt som det kan vara. Jag kommer att bli tvungen att gallra ut ännu fler kläder för att kunna få ordning...

Jag kommer också att bli tvungen att gallra ut en hel del annat, för att kunna få ordning här. Jag ska inte längre spara några "bra-att-ha-saker". Loppan har lovat att hämta allt när jag är klar.

Som ni förstår har jag mycket kvar att göra! Ni kommer att få se foton på förändringarna, men inte i kväll.

22-01-17:

Nu ska ni få se några foton på hur rörigt jag har i min lägenhet. Ha i åtanke att det har blivit bättre än det var från början! Vaktmästaren (som tittade inom i förmiddags för att smörja handtaget till altandörren) sa "Du har fått undan mycket"... Synd bara att det är minst 1000 ting ytterligare som ska "undan".

Det blev bra med högskåpet i badrummet. På högra gaveln har jag hängt alla "långa" städredskap. (Tyvärr fick jag bara plats med "badrums-saker" i skåpet, inga "städ-saker".)

   

Städsakerna står i hallen nu, mitt på golvet. Tänk att detta är 3:e lägenheten i rad som jag bor i - där det saknas städskåp! Nu tror jag att jag ska kunna flytta om i köksskåpen (där allt nu bara är inställt huller om buller), så att jag kan ha städsaker i ett av skåpen där. (Kanske det ovanför mikrovågsugnen, för det är ganska stort.)

Jag har lagt på några av mina vinylmattor. Det uppskattar Nellie. De är skönare att sitta på än golvet, menar hon.

   

Jag har varit i kontakt med den spanska firman där jag har köpt mattorna. Jag undrade om de skickar mattor till Sverige. (Kanske jag måste komplettera med ytterligare en till vardagsrummet, lika de blå jag redan har. Jag har ju större golvyta här.) Jodå, de skickar. Jag får bara betala den faktiska fraktkostnaden i stället för "standardfrakten inom Spanien". Bra!

Under flyttarna har jag haft på mina vita stolklädslar (eftersom jag är minst rädd om dem). De hade blivit väldigt smutsiga, men är nu tvättade och undanlagda. Jag satte på klädslarna nedan (till höger). Den ljusturkosa passar inte riktigt. Men det visade sig att den blå (med pilen) går ton i ton med soffklädseln, så jag beställde 2 sådana till från Bemz. (Det var nedsatt pris nu.) Då kan jag längre fram ha de 2 blommiga och 3 sådana här blå. (Just nu står en stol i sovrummet eftersom jag har barnstolen framme.) Det blommiga tyget säljer de inte längre, och vem vet när de slutar sälja just det här blå.

   

Jag har en gul klädsel också (jag gillar ju att ha gult i köket) men den färgen säljer Bemz inte mer. Jag kanske kan använda den gula till påsk? Dessutom har jag 2 klarblå...

Nu har jag bara de 3 lådorna nedan kvar att packa upp. Men det får vänta, för jag har ingen aning om var jag ska få plats med de sakerna. Jag har ju fullt i stort sett överallt! Eller snarare överfullt!

Så här ser det ut i vardagsrummet just nu:

   

Vitrinskåps-dörrarna, och de låga dörrarna, ska jag sätta på längre fram (när jag har bestämt på vilka hyllor). Jag kommer att få några över.

   

Tyvärr vet jag inte var jag ska lägga alla täcken och sängkuddar. Garderoberna är ju fulla! (Prydnadskuddarna ska däremot ligga i soffan och fåtöljerna.) De som hör till sängen har jag lagt på.

Lampan med citroner på skärmen (som syns framför kuddarna) tycker jag mycket om. Jag skulle gärna vilja ha den i anslutning till köket. Men det enda stället där den skulle passa bra är på Kallax-hyllorna bakom soffan. Och där finns det inget eluttag... Ska jag behöva ge bort lampan fast jag tycker mycket om den?

En sak som jag faktiskt funderar på att ge bort, är mina CD-skivor. Så här många har jag sammanlagt:

   

Jag har rippat samtliga till datorn. (Jag har dem också på en extern hårddisk.) Ska jag spara originalen? Eller ska jag bara spara kanske 20-30, de absoluta favoriterna? Det tål att tänka på. Fast de är små så tar de plats. Hur skulle ni ha gjort?

Jag har tämligen fullt i förrådet, så jag kan i nuläget inte ställa mer där. Inte om det ska gå att komma åt sakerna.

   

Dock har jag inte lika fullt som grannen som har förrådet bredvid mitt. Dessutom har jag organiserat mina saker mycket bättre!

Jag kommer att trivas så bra så bra här, sedan när allt är klart. Men det kommer att ta tid. Och jag kommer att få gallra ut ganska mycket (ännu mer än jag redan har gjort), om jag ska kunna få plats med allt på ett prydligt sätt. Men en sak i taget. Nu har jag i alla fall bara en lägenhet att ägna mig åt. (Jag trivs förstås redan, men jag har svårt att koppla av!)

   

Nellie verkar trivas bra här! Det enda hon saknar är en lekkompis! I synnerhet nu när hennes matte bara flyttar saker fram och tillbaka, och suckar däremellan... Jovisst! Jag skulle också kunna tänka mig en liten chihuahua-tik till. Det är så roligt med hundar! Men jag borde komma i ordning först!

I morgon har jag äntligen fått tid för att klippa håret. Det har hunnit bli för långt, och ser väldigt ovårdat ut. Jag ska till en ny hårfrisörska, Jennys hårvård i Nyhamnsläge. Jag hoppas att hon är bra!

Ute är himlen vackert blå-orange-röd! (Klockan har hunnit bli 17.)