Sparad dagbok 3: (Fr o m 10/6-07 t o m 12/8-07)

07-06-10:

Erbjudes: Gratis semesterboende i augusti!

Ännu har ingen bokat in sig för att bo i min lägenhet här i Spanien under tiden 1:a augusti - 3:e september, då jag är i Sverige. Du betalar ingen hyra men passar i gengäld mina katter och vattnar mina krukväxter. Tre bekväma bäddar kan jag erbjuda samt 2 liggunderlag / sovsäckar. Du kan vara här en del av ovanstående tid också, och du får gärna komma någon dag innan jag åker. Några av er har velat komma men ännu inte kunnat lämna säkert besked. Kan ingen från Sverige vara här den tiden så låter jag erbjudandet gå till mina spanska vänner. De har släktingar inåt landet som mer än gärna tillbringar några veckor av sin semester vid kusten. Hör av dig snarast om du är intresserad av att bo här! Fråga gärna om du undrar över något! (Enklast via mejl: christeltango@bredband.net )

07-06-11:

Nu fungerar länken till "Sparad dagbok 1"! Jag vill särskilt tacka Britt J för ovärderligt stöd och outtröttlig support när det gällde för mig att lista ut var jag skulle skriva vad etc. Ett stort tack även till Lasse B. Efter mycket om och men så lyckades jag till slut göra rätt i alla fall. Så nu har jag lärt mig att länka undersidor.

07-06-15:

I måndags blev Estelle hämtad av Sandra och Daniel. De var så ömsinta mot henne, men själv var hon aningen reserverad. De tycker att Estelle är så söt med sina klarblå ögon. Och fast jag vet att hon får det jättebra hos dem, och fast de lovade att jag kunde få hälsa på så ofta jag ville, så var det sorgligt att lämna henne ändå. Jag grät en skvätt då de åkt. Och det har varit väldigt tomt här med bara två katter. Men jag vänjer mig väl. Jag kan ju omöjligt ta med mig 3 katter på flygplanet till Sverige. (Max 2 är tillåtet, och då ska de få plats i samma transportbur som håller handbagagemått.) Nedan några bilder från sista dagen med alla 3 katterna.

I går var jag hos Horst och hjälpte honom att plantera marktäckande växter (den lilla söta hjärtrevan: Aptenia cordifolia), längs kanterna på hans nya infart. Han har ofrivilligt fått göra en ny infart eftersom de har byggt om och breddat vägen som passerar hans hus. Det var varmt och svettigt och marken är torr och stenig, men vi hann 1½ sida på en eftermiddag. Jag har lovat honom att hjälpa till med resten också. Så många tjänster som han gjort mig, är det roligt att kunna göra något i gengäld. Foton nedan på slänten, samt utsikten från Horst trädgård mot berget där Canalobregrottorna ligger.

 

I morgon kommer Ulf åter ner på besök. Denna gången stannar han 15 dar. Det ska bli jättekul!

07-06-16:

Grattis på födelsedagen Ulf!

07-06-19:

Vädret är underbart! Det är ca 30 grader i luften och ca 25 grader i vattnet. Det är strålande sol, ibland enstaka moln, samt en lätt bris från havet. Ulf och jag har solat, badat, promenerat längs strandpromenaden och i El Campello samt ätit middag på restaurang. Dessemellan har vi bara latat oss. Nedan några nytagna foton:

Lite kuriosa: I går när jag var iklädd min ljusturkosa solklänning (se fotot ovan) kom en ny sändning foton från Lasse W. (Han lägger över mina gamla diabilder på DVD åt mig. Den hjälpen är jag oerhört tacksam för.) På ett av dessa foton har jag samma klänning på mig. (Se foto nedan.) Detta foto är taget sommaren 1983. Vilket bevisar att om man inte är alltför bunden av modet så kan man ha sina kläder länge...

07-06-20:

Grattis på födelsedagen Bosse L!

I dag firar Celine sin 5-årsdag genom att dela en burk tonfisk med sin son.

07-06-23:

Bildsvit från Celines födelsedagsfirande i onsdags:

Torsdagen den 21:a besökte vi ön Tabarca belägen 5 km utanför Santa Pola, söder om Alicante. Det blev först en spännande väntan i El Campellos hamn. Skulle båten gå eller inte? (Jenni och jag försökte ju komma med 2 gånger utan att lyckas.) Men denna gången kom båten och vi kunde gå ombord.

Färden, som tog 45 minuter, bjöd på många vackra vyer över havet och kuststräckan. På fotona syns El Campello, dels den stora stranden Playa del Carrer La Mar, dels Playa Mucha Vista. (Huset jag bor i syns till höger om lyftkranen, strax till vänster om mitten, på nedersta bilden.)

Ön Tabarca var förr en plats för pirater. På 1500-talet byggdes ett försvarstorn på ön, och 1786 byggde man en liten borg för att försvara platsen mot sjörövarna. Numera är det en lugn plats. Ön består av två halvor, den ena bebyggd och den andra vild och öde så när som på den gamla borgen, ett fyrtorn och en ensam husruin. Växtligheten på den halvan består mest av gräs och kaktusar. I den lilla byn med grusbelagda smala gator är biltrafik förbjuden. Dock finns det en parkeringsplats på ön. (Se foto nedan.) Den enda byggnaden som syns på håll är kyrkan, som oturligt nog var inbäddad i byggnadsställningar vid vårt besök. Den lilla muromgärdade byn är pittoresk med många söta hus. Mittemellan "öhalvorna" ligger ett smalare näs med en fin liten badplats.

Jag tog många foton på borgen och de fängelseliknande hålorna eftersom jag lovat Jenni detta.

Vi vandrade runt på ön i flera timmar. Solen sken och det var närmre 30 grader i skuggan. Som tur var så fläktade det hela tiden behagligt från havet. Kusten är klippig, med en del grottor, utom vid själva badplatsen där stranden mest består av sand.

Efter den långa heta promenaden var det skönt att slå sig ner i skuggan på en av de många små sommarrestaurangerna. Ulf drack en kall öl och jag en stor flaska kallt vatten. Till detta åt vi var sin mycket god grillad torskfilé.

 

På midsommarafton (22:a) besökte vi Alicante på förmiddagen för att handla. (El Corte Inglés hade 50% rabatt på katternas favoritmat.) Vad vi inte visste var att vi hamnade mitt i Alicantebornas stora fiestafirande San Juan/Las Hogueras. (Jag trodde att det bara var lördag-söndag de firade.) Till att börja med var det kul, och vi hade mycket att titta på.

Dessvärre lyckades vi, när vi handlat färdigt och ville skynda oss hem, fastna i en enorm folkhop som samlats för att titta på fyrverkerier mitt på dagen. Det gick inte att ta sig fram åt något håll. Vi stod inklämda som packade sillar och tvingades åse, och framförallt åhöra, detta spektakel som mest bestod av enorma "smällare". Fotona tog jag genom att hålla kameran över huvudet med sträckta armar. Nåja, till slut var det över och vi kunde sicksacka oss fram i riktning mot närmsta Tramstation.

Resten av midsommarafton firade vi i lugn och ro hemma.

I dag, midsommardagen, har vi mest tagit det lugnt. Bl a har vi ätit laxplanka på en restaurang vid strandpromenaden här i El Campello. När jag skriver "tagit det lugnt" innebär det inte att vi bara sitter och rullar tummarna och beundrar havsutsikten från min balkong. Oftast promenerar vi uppåt en mil per dag. Här finns mycket att titta på.

Hoppas att ni alla har haft en trevlig midsommarhelg trots att vädret, så vitt jag förstår av era mejl, inte varit det bästa.

PS. I födelsedagspresent fick jag en fin liten digital kamera, Canon IXUS 850 IS, av Ulf. Den använde jag bl a på Tabarca. Jag tog 500 foton (på mellan 1 och 2 000 MB) utan att minneskortet blev fullt eller att batteriet tog slut. En av de bästa sakerna med kameran är dock att den kan ta närbilder ner till ett avstånd av 3 cm. (Det saknade jag hos min förra kamera som hade en närgräns på 40 cm.) Nedan ett par exempel där jag övat närbildsfotografering på min förlovningsring.

 

07-07-01:

I morse vinkade jag av Ulf på flygplatsen. Det kändes vemodigt. Nu dröjer det hela 30 dagar innan vi ses härnäst. Vi trivs så bra tillsammans att vi får abstinensbesvär då vi är ifrån varandra för länge. Fotona nedan från balkongen i soluppgången strax före avfärden.

Vi har haft mycket trevligt tillsammans dessa 15 dagarna. Vi har badat och hoppat i de härliga vågorna:

Och ätit goda middagar på de mysiga restaurangerna längs strandpromenaden (Jag har gått upp 1½ kg nu igen... suck! De kommande veckorna får det bli mest salladsblad om kläderna ska sitta snyggt igen.):

Promenerat i Campello. Besökt Horst, där jag på eget initiativ planterade klart växterna medan karlarna satt och pratade.

Och åkt Tram:

Under tiden har katterna tagit det lugnt som vanligt. Här sover Safir och Celine på en hård hylla fast de har mjuka, sköna kattsängar:

Torsdagen den 28/6 besökte vi gamla stan i Alicante där det pågick en medeltidsmarknad:

Slutligen 2 foton på Ensenada, huset där jag bor (det med gröna markiser), samt ingången till Mercadona, livsmedelsaffären i Campello centrum, där jag oftast handlar:

I kväll ska jag in till Alicante och dansa tango. Där har jag bestämt träff med Lucia, som kommit hit ner nu.

07-07-02:

Det var inte så mycket folk på tangon i går. Semestrarna har börjat. Lucia var där, samt Marta och hennes man som nu börjat gå tangokurs för Daniel och Sandra. På milongan dansade Lucia kavaljer med Marta medan Martas man intresserat tittade på. (Jag dansade/tränade en del med hennes man.) Jag tycker förresten att Marta är väldigt söt. Och hon ser betydligt yngre ut än hon är. (Hon är lika gammal som jag.)

Lucia dansade sen med Daniel också, och där var turerna något mer komplicerade.

Estelle har det bra hos Sandra och Daniel. De är så glada att de fått henne och tackar gång på gång. Estelle är fortfarande lite försiktig, och deras andra katt, Conchi, hävdar fortfarande (om än försynt) att det bara är hennes revir. Men det löser sig säkert om ytterligare några veckor. På bilden nedan kelar Estelle med Daniela, dotter i familjen.

PS Än så länge finns det ingen sida bakom rubriken Dagbok 3, men det är på gång...

07-07-03:

Gick för att handla lite småsaker i El Campello i dag. På vägen fick jag syn på ett vackert segelfartyg som ligger på redden utanför småbåtshamnen. Jag tog några foton med mobilen. (Som tyvärr inte blev så bra. Jag såg inget alls på displayen i solskenet så jag chansade.) Detta fartyg vore tjusigt att se för fulla segel. Men ingen lär tala om för mig när det ska segla så jag missar det säkert. Jag strosade vidare längs strandpromenaden. De har rea i min favoritskoaffär. Jag tittade, men köpte inget. (Förresten har jag glömt att berätta att t o m Ulf passade på att köpa skor här: 3 par för 32 €.)

PS. Ett par timmar efter min promenad kom skeppet seglande förbi här utanför. Tyvärr gick det för motor. Just i dag har havet varit nästan spegelblankt så det fanns inte mycket annat att välja på. Jag tog ett foto med kameran men hann inte ändra inställningarna utan bara knäppte. Det blev inte så bra det heller, men en liten aningen tydligare i alla fall:

07-07-10:

Jag håller så smått på att planera inför min flytt tillbaka till Sverige. Det är några månader till dess men mycket som ska ordnas. (Jag har lagt in min kommande adress på sidan "Kontakta mig".) När jag flyger upp 1/8 kommer jag att ta med både Celine och Safir samt mina favoritkrukväxter. Eftersom jag samtidigt ska ha med mig kläder som räcker en månad så kommer det att bli mycket bagage. Min Bougainvillea samt Hjärtreva är 2 av de 6 växter som ska få följa med. Resten ska jag ge bort nu i slutet av juli.

Givetvis passar jag på att njuta av den spanska solen och värmen så mycket som möjligt. Som vanligt får jag mycket gratisunderhållning från min balkong. I onsdags när jag satt i solstolen och läste, cirklade en stund 7 flygplan i luften och tränade uppvisning. På mittersta bilden lyckades jag få med när ett av planen flög upp-och-ner.

I torsdags var jag hos min tandläkare i Jijona. Jag har, med hjälp av Horst, lyckats hitta en mycket duktig och därtill billig tandläkare. Det är många år sen som jag senast var hos en tandläkare. Tyvärr! Jag har inte haft råd. Men för några år sen gick en tand sönder som jag lagat på 60-talet. (Har inte haft något hål sen -68.) Amalgam utvidgas med tiden och tanden sprängdes sakta och föll ut i bitar. Därefter föll även amalgamet ut. Så jag har gått med en ful glugg i några år och knappt vågat le med öppen mun. Nu har jag en vacker jacketkrona på plats. Det känns så bra. Och kostnaden motsvarar knappt 40% av vad det skulle ha kostat i Sverige.

På bilden tandläkarmottagningen.

Jijona (Xixona) är en liten ort med ca 8000 invånare, som ligger en bit upp i bergen, några mil inåt landet, 26 km nordväst om Alicante. Jijona är känt för sin tillverkning av Turrón, det spanska julgodiset, som tillverkas av mandelmassa. Där finns minst 22 Turrón-fabriker, varav El Lobo som grundades 1725 fortfarande är igång. (Turrón har dock framställts i Spanien ända sedan 1300-talet.) Numera har Jijona också många glassfabriker. Och inte oväntat är det nougatglass som säljer mest. Nedan några foton från Jijona.

Lägg märke till att i det gula huset, ovan till vänster, blir våningarna lägre ju högre upp man kommer. (Den översta är väl till för såna som jag. Jag är 156 cm om jag sträcker på mig ordentligt.) Och på bilden ovan till höger syns en affär där man kan köpa Turrón direkt från fabriken. Själv tyckte jag inte det kändes speciellt lämpligt att köpa godis direkt efter ett tandläkarbesök, så jag avstod. Det flesta sötsaker i Spanien är ändå lite för söta för min smak.

I går var jag och dansade tango som vanligt. Lucia och Marta med man, var också där. Just nu är har nästan alla duktiga kavaljerer åkt på semester så jag dansade inte speciellt mycket. Men dansglädjen är det inget fel på. Emellanåt dansar de infödda (och andra som har hunnit lära sig) någon trevlig spansk folkdans.

Efter milongan tränade vi som ska vara med och uppträda på El espectáculo "Érase una vez...el tango" på La plaza Gabriel Miró den 15 juli. Vi ska bl a annat dansa bitar ur tangons historia. Jag ska spela man i en bordellscen, (iförd stor kostym, hatt och lösmustasch - det blir svettigt...), samt dansa dam i några scener. Av förståeliga skäl har jag inte en enda replik. Det hela kommer att bli ganska amatörmässigt, så när som på vissa inslag av uppvisningsdans, sång och bandoneónspel. Kvällen kommer att avslutas med utomhusmilonga.

Celine och Safir tar det som vanligt lugnt. De sover, slickar varandra, går ut på balkongen och kollar läget, springer en kort stund och jagar varandra, äter och dricker lite, och sen sover de igen. Ja, och så kelar de med mig förstås, och jag med dem. De får också finna sig i lite pälsvård, kloklippning o dyl emellanåt. Men mest sover de... Katter sover 16 timmar om dygnet.

(Nej jag har fortfarande inte hunnit lägga in något under rubriken "Dagbok 3"...)

07-07-13:

Att bo i Spanien känns bitvis som ett enda långt "barndomssommarlov". Som i dag, när jag inte har haft någon tid att passa. Jag har promenerat längs havet, solat och badat. Vattnet har blivit så varmt och skönt! Jag mätte temperaturen i dag: +27 grader!

07-07-16:

I går genomförde vi på Abatango vår föreställning på utomhusscenen på Plaza Gabriel Miró. Denna handlade om tangons historia, från de danser som lär vara tangons moder, bl a Candombe, och fram till våra dagars nymodigheter som Tango Nuevo. Vi hade sångare och orkester till vår hjälp. På scenen var vi allt från nästan nybörjare till riktiga proffs. Det mesta framfördes som en humoristisk teaterförställning. Det var relativt stor publik, fotot nedan är taget ett halvtimme innan föreställningen började, då de flesta av de 250 sittplatserna redan blivit upptagna. När föreställningen började stod många runt om också. Kul att så många kom!

Tyvärr har de bilder jag har tillgång till för ögonblicket alla blivit suddiga (p g a att de är tagna utan blixt, vilket i detta fallet är bättre än med, eftersom blixten hade för kort räckvidd).

Här syns Daniel och Sandra i en Chacarera samt övriga (inte jag) i en Candombe.

Vi berättade naturligtvis om hur männen  i Buenos Aires, kring förra sekelskiftet då det gick 5 män per kvinna p g a den stora invandringen, tränade tango på bordeller för att ha större chans att charma en kvinna. Den lille mannen med stor mustasch, sist i kön, är jag. När alla män som var före mig, fått sig en kvinna, så blev det ingen kvar till mig. Jag fick dansa ensam... (Det senare för att jag skulle kunna smita tidigare från scenen eftersom jag sen bara hade 5 minuter på mig att byta om från man till kvinna, och lägga makeup dessutom. Jag hann precis men makeupen blev därefter...) Vi dansade sen både milonga och tango. Jag dansade med Pedro som bara dansat ett år. Det gick förhållandevis bra. Hans stora dansglädje kompenserar en bristande teknik. (Jag har röd topp och svart kjol.)

Mot slutet dansade Annemie och Mauro en alldeles fantastiskt tjusig Tango Nuevo till Piazzollas Oblivion. På bilden nedan har Annemie båda benen i luften men det skyms tyvärr av en strålkastare. Och inga av alla de tjusiga figurerna ni säkert velat se har jag foton på. (Man kan omöjligt både vara med på scen och fotografera samtidigt.) De är tekniskt mycket skickliga båda två och Annemie är därtill oerhört akrobatisk. (Och inte är de det minsta lilla stöddiga fast de är bättre än alla oss andra. Tvärtom delar de gärna med sig av sina kunskaper.)

På bilden härunder syns vi alla (nåja, suddigt) när vi tackar för applåderna.

Efteråt var det tangodans på torget för allmänheten. Jag kom hem kvart i två på natten, och är ganska trött i dag.

I dag har jag nämligen gått upp extra tidigt. I dag var nämligen den stora dagen då jag äntligen skulle hämta mitt Residencia! (Som jag väntat på sen 16/10.) Bara i dag kunde det hämtas, mellan kl 9 och 11. Jag slapp denna gång att stå i de långa köer som ringlar runt kvarteret. När jag sade mitt ärende till vakten vid grinden så gav han mig ett inbetalningskort och sa till mig att betala detta i bank och återkomma med kvittot. Efter 10 minuters promenad kom jag till närmsta bank. De kunde tyvärr bara utföra denna sortens betalningar tisdagar och torsdagar mellan kl 9 och 11. I nästa bank kunde jag dock betala. Väl tillbaka hos vakten fick jag kölapp nr 79. Jag hann komma in precis före kl 11, och har nu ett tjusigt  dokument med stor stämpel som ger mig uppehållstillstånd i Spanien t o m 15/10 2011. Det kan ju vara bra att ha även om jag nu planerar att flytta tillbaka till Sverige. Bl a gäller inga livförsäkringar utan detta dokument.

07-07-17:

Så här stod det i dagens tidning:    (Har också lagt in en tydligare bild på Annemie och Mauro - tagen vid en vanlig milonga.)

   

07-07-19:

Grattis på födelsedagen Robert! 

PS. Det är meningen att jag ska lägga över det mesta som just nu står på denna sida, till Dagbok 3. Tyvärr lyckas jag inte med länkningen. Jag som trodde att jag lärt mig... Jag tycker att jag skrivit precis likadant nu, men det fungerar inte. Jag jobbar i Microsoft Office FrontPage 2. Har hittat en gratiskurs i länkning på internet (som ser komplicerad ut), men har inte hunnit genomgå den än. Tills jag lyckats lära mig detta får ni stå ut med en så här lång sida, och med alla dessa foton. Jag ber om ursäkt!

07-07-21:

För att våga lägga in fler bilder och mer text på denna sida är jag tills vidare tvungen att lägga över ännu mer av den varan på sidorna Sparad dagbok 1 och 2. Har inte hunnit/orkat ta itu med "länkningsproblemet" med Sparad dagbok 3 än. Jag har mycket att göra med flyttförberedelser, håller bl a på att skriva kontrakt med en flyttfirma inför flytten i september.

Häromdagen besökte jag Elche tillsammans med Horst. Vi skulle bl a besiktiga hans bil. (Det går snabbare att komma till där än i Alicante säger han.) Besiktningen gick nästan till som i Sverige. Men besiktningsmannen kollade inte alls plåten eller balkarna. Orsak: Bilar rostar inte i detta klimatet! När bilen blivit godkänd besökte vi en av Elches många palm-parker. Elche (192 000 invånare och belägen 23 km sydväst om Alicante) är känd för att ha Europas största samling av palmer. Det var fenicierna som började plantera träden och på 1200-talet sägs Elche ha haft mer än en miljon palmer. Förmodligen är det något färre nu. De äldsta är ca 200 år. Det växer förstås inte bara palmer i parkerna, inte där man ska gå i alla fall. Parken vi besökte hör till de mindre, men jag har ändå aldrig sett så många palmer på ett och samma ställe.

Som vanligt får jag mycket gratisunderhållning från min balkong. Häromdagen lyckades jag äntligen få se när mannen med luftmopeden tog sig en flygtur. Jag ser ofta att han står och kollar motorn här efter landningen, men ser honom sällan i luften. Det var nätt och jämt jag hann springa in efter kameran och ta ett par kort innan han flugit förbi. (Fotona blev på hans rygg...) Visst ser det härligt ut! Jag skulle inte ha något emot att prova!

 

Jag undrade häromdagen varför jag inte fick något plastinbakat Residenciakort som jag läst att man skulle få. Nu vet jag att fr o m 07-04-01 gäller nya regler inom EU. EU-medborgare får inte längre Residenciakort. Man får bara ett sådant papper som jag fick. I gengäld gäller det i evighet och man behöver inte längre bära det med sig. Svensk legitimation räcker.

På "min" Tram-station har IKEA satt upp reklamskyltar:

Och vädret är som vanligt härligt: idel sol och värme!

07-07-23:

OBS! Jag har lagt till en bild, av Annemie och Mauro, på 07-07-17.

Min kommande flyttning börjar bli verkligare för mig. I dag har jag dels skrivit på orderbekräftelsen till flyttfirman, dels ordnat med eftersändning av posten till Sverige. Posten kommer att vara eftersänd till Hässelby fr o m 07-07-28 och 6 månader framåt. Och flyttbilen hämtar mina möbler och tillhörigheter här i El Campello 11/9 och levererar detta i Hässelby veckan efter. Preliminärt 17/9 kommer jag själv att överge Spanien. Dock hoppas jag på att kunna återvända. Jag trivs jättebra här i El Campello!

När jag tänker på Spanien:

När jag tänker på Sverige:

När jag tänker på Ulf:

Som ni ser är flytten oundviklig trots det svenska vädret!

Mitt nya visitkort ser ut så här:

07-07-26:

Tack vare indirekt tips från Lasse B, så har jag i dag lyckats länka "Sparad dagbok 3" rätt. Nu kommer jag att klara att lägga till en eventuell "Sparad dagbok 4" också så småningom.

Jag vill också passa på att, i rättvisans namn, tacka Jörgen för all hjälp med att lägga grunden till min hemsida från början. TACK!

07-07-27:

I dag har jag varit hos veterinär och avmaskat katterna mot dvärgbandmask, samt fått detta instämplat i deras djurpass. (Detta måste göras 1-10 dagar före inresa till Sverige.) Så nu är de klara för flygturen till Stockholm-Arlanda på onsdag. Själv börjar jag fundera på min packning. Jag ska vara borta en månad så jag behöver ta med en hel del kläder. Jag blir väl dessvärre tvungen att ta med långbyxor och jackor, plagg som jag inte använt här på flera månader. Eftersom mina favoritkrukväxter (6 stycken) också ska följa med så lär det bli minst 3 resväskor sammanlagt.

Vänner härifrån Spanien kommer att bo i min lägenhet då jag är borta. Bra, för då vet jag att lägenheten får tillsyn.

Jag passar på att njuta av sol och värme medan jag kan. I går låg jag på stranden och solade, samt badade en hel del. I dag har jag suttit på balkongen. Dagens gratisunderhållning (en annan luftmoped än den ovan):

Dagens balkongutsikt visar att det blåser en smula (gul flagg), samt att "alla" trängs längst ner vid vattenbrynet, medan resten av stranden ligger nästan öde.

07-08-02:

I går flög jag tillsammans med Celine, Safir, 7 favoritkrukväxter och 7 väskor till Stockholm. Resan gick bra. Visserligen fick jag betala hela 200 € extra, p g a 30+8 kilos övervikt (OBS inte jag - bagaget!). Å andra sidan skulle det eg kostat 304 €, men jag lyckades pruta lite. Och visserligen tyckte katterna att det verkade jättefarligt när de själva skulle gå genom säkerhetskontrollen med så många främmande människor runt omkring, att jag fick putta på dem i baken en smula. (De åkte annars i sin trygga transportväska, men denna skulle åka för sig genom röntgen.) Resten av resan skötte katterna sig jättefint och lyckades charma många. Det var många djur ombord, bara på raderna intill oss satt 5 småhundar med sina mattar och hussar.

Nedan några foton från resan som bl a gick över Mallorca, Milano, Zürich och Bornholm:

I dag är vi lite trötta, både katterna och jag. Jag har dock hunnit montera katternas nya klösmöbel som Ulf har köpt, samt provisoriskt näta in deras nya balkong. Katterna finner sig väl tillrätta i sin nya omgivning och tittar intresserat ut på sin nya utsikt. Själv fryser jag och har tagit på både kofta och sockor. Här i Hässelby Strand är det bara + 21 grader och lite molnigt. Men jag vänjer mig väl om några dagar. (Till El Campello ska jag inte förrän 3/9 igen.) Ulf och jag har det så bra tillsammans så det uppväger utan vidare det sämre vädret.

07-08-10:

Jag börjar vänja mig vid det svenska klimatet nu, även om jag vidhåller att det spanska är bättre. Det har varit hyfsat varmt de senaste dagarna, 22-25 grader (och 21 i vattnet). Men i dag regnar det. Katterna har funnit sig väl tillrätta i sitt nya revir. På kvällarna tycker de att det är otroligt spännande att sitta på balkongen och i smyg iaktta vad utekatterna har för sig. Det är ett kattvänligt område. Se fotot nedan på en av grannarnas privatingång till sin katt. Safir blev ganska fascinerad första gången han såg Ulfs storbildsTV. (Jag har ju ingen TV alls.) Han letade länge, bakom och under skärmen, efter människorna som syntes i bild.

Utsikten från min nya balkong är inte så tokig den heller, om än inte jämförbar med den från min gamla.

Just nu håller vi på att renovera det största sovrummet, som ska bli matsal, eftersom jag lägger beslag på den gamla matsalen för eget bruk. Jag har hunnit tvätta samt spackla tak och väggar, och därefter målat taket en gång. Nu medan färgen torkar så att jag kan måla andra gången, uppdaterar jag hemsidan.

Detta rummet ligger åt nordväst, inåt gården. För mig som är så ljusberoende hade det blivit för mörkt att bo där. Mitt rum är större, ljusare, har 2 fönster och ligger åt sydväst. Att det har balkong, samt utsikt över Mälaren är ytterligare ett plus.

På torsdag (16/8) flyger vi alltså ner till Skåne för att stanna en vecka. Vi hälsar gärna på er, men lättast att hitta en tid är det om vi kommer överens i förväg. Schemat hittills:

Fredag 17/8: Vi besöker Birgit på förmiddagen/mitt på dagen. Jag besöker Linda&Jenni&Johan ca kl 16 och framåt kvällen och under tiden träffar Ulf Bosse N.

Lördag 18/8: Vi träffar Ulfs vänner på kvällen 18.00 och framåt. (På dagen är vi lediga.)

Söndag 19/8: Stor släktträff hos Birgit kl 13 och framåt.

Måndag 20/8: Vi besöker antingen Dan med familj efter kl 15 eller Lena T efter kl 16.30.

Tisdag 21/8: Vi besöker antingen Dan med familj efter kl 15 eller Lena T efter kl 16.30.

Onsdag 22/8: (Vi är lediga på dagen.)

Torsdag 23/8: (Vi är lediga till framåt eftermiddagen. På kvällen flyger vi tillbaka till Stockholm.)

Jag stannar i Hässelby till 3/9 då jag flyger tillbaka till El Campello för att packa mina tillhörigheter. Flyttfirman hämtar sakerna 11/9 varefter jag flyttstädar, ställer tillbaka värdens möbler mm. Jag hoppas också hinna njuta av sol och värme, åtminstone korta stunder. Söndagen 16/9 flyger jag upp till Stockholm igen för att stanna. Mina möbler kommer veckan efter.

Och, jodå, jag är säker på att jag gör rätt! Ulf och jag har det SÅ fint tillsammans!

07-08-12:

Visserligen har Ulf semester. Men det innebär inte att vi ligger på latsidan. I dag har vi t ex kånkat möbler, vitrinskåpsinnehåll, tavlor mm till den nya matsalen som nu är färdigmålad. Återstår att ställa allt i ordning.

Från min nya balkong kan man studera luftballonger. Jag har åkt i en luftballong bara en gång, men skulle gärna göra om det!

Vårt hus sett från Mälaren:

Vill ni se hur huset ser ut från gårdssidan så gå in på www.hitta.se (på mitt namn) så ser ni både huset och omgivningarna.