Sparad dagbok 4: (Fr o m 24/8-07 t o m 31/12-07)

 

07-08-24:

Så är vi åter tillbaka i Stockholm efter en intensiv vecka i nordvästra Skåne! Jag lovar att uppdatera hemsidan med info om denna vecka inom kort. Men just nu hinner jag inte eftersom jag har en hel del att sköta här.

07-08-29:

Sedan jag skrev raderna ovan har jag haft mycket att göra här i Hässelby. Bl a har jag målat om mitt rum.

Sen har Ulf och jag varit på IKEA och inhandlat 4 garderober åt mig. Safir och jag håller på att montera inredningen nu.

Emellanåt tar jag mig en liten kelpaus med Celine. Och varje kväll har Ulf lagat en superb middag. Det känns jättelyxigt att gå till dukat bord! Vaktmästaren har kommit tillbaka från sin semester och satt upp mitt namn på brevlådeinkastet. Så nu syns det att jag bor här.

I dag skiner solen, men det har börjat bli rysligt kallt. Det har varit så lite som +10 grader på natten. Brr...

Jag har en hel del ytterligare som måste förberedas här innan jag 3/9 återvänder till El Campello. Väl där har jag sex dagar på mig att packa alla mina tillhörigheter, samt ytterligare sex att städa lägenheten samt ställa tillbaka värdens möbler på sina platser. (Allt hans är just nu staplat i lilla sovrummet.) När jag åter flyger upp till Stockholm 16/9 är det för att stanna. Mina möbler kommer upp någon av dagarna 17-21/9. Därefter lär jag ha rätt mycket att göra åtminstone en månad framåt...

Allt känns i alla fall bra. Jag trivs så bra tillsammans med Ulf. Jag blir glad varje gång jag ser honom. Han är så bra för mig! Men visst kommer jag att sakna solen och värmen i El Campello!

I dag har jag äntligen hunnit titta på fotona vi tog i Skåne. Ni ska här nedan få se drygt 50 av dem. Vi besökte mina barn i Skepparkroken vid 2 tillfällen. Barnen visade Ulf gården och omgivningarna. Jag passade förstås på att fotografera Johan särskilt mycket. Sen han flyttade till England (och jag till Spanien) ses vi ju inte så ofta som jag skulle önska.

Vi besökte också Rössjön tillsammans, samt Lyckan och Gläntan där vi bodde då barnen var små. (Det är de husen jag ritat och byggt själv. Båda konstruerade för att vara miljövänliga samt klara sig även utan el.) Vi fotograferade alla mycket. Tyvärr var vädret inte det bästa Vi hade tänkt visa Ulf Snapphanestallarna i Trollehallar också, men det var alldeles för vått i terrängen (bara Jenni hade stövlar) och dessutom alldeles för mycket mygg. Det får bli en annan gång.

 

Lyckan (falurött) såg lika trevligt ut som då vi lämnade det. Men jag blev väldigt besviken då jag såg hur förstört Gläntan blivit. Jämför med de 2 fotona från när vi bodde där. Då var trädgården i ordning, med massor av blommor och klippt gräsmatta. (Huset var då målat blekt aprikosrosa.)

En av kvällarna turade vi tillsammans med Ulfs vänner Bosse N, Erica, Bosse P samt en väninna till Erica.

 

 

Ulf och jag besökte också hans farfars grav och gick därefter en skön promenad genom Pålsjö skog och längs nya strandpromenaden i Helsingborg. Sådana kul träningsredskap det har kommit upp sen jag flyttade från stan! En av apparaterna visste jag dock inte vad man skulle göra med så jag improviserade lite. (Strechjeansen köpte jag för 20:- på Humana. Jag hade inga långbyxor med mig vilket visade sig behövas. Min kära syster Gun sa att de var de fulaste byxor hon sett... Å andra sida frågade en flygvärdinna på hemvägen var jag köpt dem för hon ville köpa likadana.)

Den 19:e var vi alla, Ulf och jag, mina barn, samt mina syskon med familjer, bjudna på mamma Birgits 82-års kalas. Det var trevligt att träffa alla igen. Och Ulf fick en ny stor släkt på köpet, vilket han uppskattar.

Mamma bjöd som vanligt på jättegod mat. Efteråt satt vi vuxna och slöade medan barnen spelade kort.

Nedan: Johan, Linda, Ulf och Jenni, samt Ulf och jag, i mammas fina trädgård.

När vi besökte Lena T, samt mina bröder Dan och Uno, så hade vi så mycket att prata om, att vi tyvärr alldeles glömde bort att fotografera. Synd, för både Dan och Uno bor så fint i sina egenhändigt renoverade hus. Dan har dessutom flera Skotsk höglandsboskap som är så söta. Veckan var som helhet mycket trevlig! Ulf och jag planerar att besöka Skåne igen nästa sommar, och själv hoppas jag kunna göra ytterligare ett besök innan dess. Givetvis hoppas vi få besök av er också! Välkomna!

07-09-02:

I går blev vi bjudna på en superb middag hos Ulfs barndomskamrat Bosse och hans Yvonne.

I dag har jag packat ner de få saker jag ska ha med mig tillbaka till El Campello. (Två tomma resväskor samt en liten med ett par sandaler och 2 par shorts. Datorn tar jag förstås också med mig men den tar jag i handbagaget.) Därnere väntar mycket jobb (det tar tid att packa ner 21 kubikmeter tillhörigheter...) men också en dos solsken och värme. Det är med blandade känslor jag åker ner denna "sista" gång. Jag längtar förstås ner på sitt sätt, men vet på förhand att jag kommer att sakna Ulf. Sen blir det vemodigt att lämna El Campello den 16:e. Jag vet ju inte när jag kan åka ner igen. Jag har trivts jättebra där! Under de 13 dagar då jag är i Spanien nås jag säkrast via mejl eller via SMS till min spanska mobil. Det kommer troligen att dröja tills jag hinner uppdatera min hemsida igen.

07-09-06:

En snabb uppdatering: 27 flyttlådor har jag packat hittills, allra minst lika många till kommer jag att fylla. Det tar tid. Sen ska en del av möblerna monteras ner mm. Flyttbilen kommer på tisdag morgon, och då måste jag vara helt klar. Därefter kan jag ta det lite lugnare. Jag har sen 4 dagar på mig att flyttstäda denna lägenheten samt att ställa alla värdens möbler och saker på plats. Någon av de dagarna hoppas jag verkligen att jag kan få tid att sola och bada. Vädret är som vanligt härligt här, sol och + 27 grader. Jag sneglar längtansfullt ut på stranden men uppbådar all min karaktär och återgår till flyttlådorna...

 

07-09-12:

I går kom Scantransport (en mycket bra firma att ha och göra med) och hämtade alla mina tillhörigheter för vidare transport till Hässelby strand. De trevliga chaufförerna Stevie och Steve slet som djur i värmen då de kånkade alla mina 21 kubikmeter de 74 trappstegen ner. Efterhand stuvade de mina saker ordentligt i bilen. På slutet blev vi ganska stressade för då kom polisen och sa att vi inte fick parkera utanför porten. Jag skulle ha sökt tillstånd för detta. Stevie och Steve halvsprang i trapporna med de sista möblerna. Jag slapp i alla fall böterna (400 €) för att jag förklarade att jag inte begripit bättre och givetvis skulle sökt tillstånd om jag förstått att detta behövdes.

Efteråt var vi alla 3 mycket trötta. Stevie och Steve lånade min dusch och duschade av sig svetten. Sen körde de vidare norrut. Via Belgien, Danmark och Norge kommer de så småningom fram till Stockholm, troligen på onsdag eller torsdag nästa vecka. Själv var jag så trött, efter att ha packat minst 12 timmar om dygnet sen jag kom ner (det blev 60 lådor), så jag lade mig jättetidigt. Trots att jag sov provisoriskt på golvet så sov jag gott hela natten och känner mig bara halvtrött i dag. I dag gör jag så lite som möjligt. Jag behöver en mellandag. Tyvärr är det ganska blåsigt i dag (32 km/h) och bara delvis soligt, så det är inget strandväder. Kanske jag tar en sista tur in till Alicante och strosar runt lite. Jag ska i alla fall dit för jag har ett par ärenden till Telefonica.

De dagarna jag packat har stranden sett ut som nedan, badande människor på dagarna, och en kväll dukade ett 20-tal personer ett långbord på stranden och hade grillparty.

I söndags kväll tog jag dock paus i packandet och besökte Abatango för sista gången i år. Det var ganska vemodigt att skiljas från mina nya vänner. Det blev mycket kramande och utbyte av presenter. Jag hoppas förstås att jag får tillfälle att träffa alla igen i framtiden. På fotona nedan dansar Daniel med sin och Sandras dotter Daniela som nyligen börjat dansa tango. Det kommer inte att dröja länge innan hon blivit lika duktig som sin mor.

I morgon ska jag börja storstäda lägenheten här. Det tar väl en arbetsdag. Sen ska jag ställa i ordning värdens möbler och saker. Det tar väl ytterligare en dag. Därefter bör jag hinna sola och bada en dag. Dock ser väderprognosen dyster ut. Det är 65% risk för regn på torsdag och fredag. Jag ska också hinna träffa Horst. Gissar att nästa uppdatering av hemsidan blir först då jag är tillbaka i Sverige igen.

07-09-18:

Sen i söndags kväll är jag på plats i Hässelby Strand. Allt känns bra, fast jag är väldigt trött. De sista dagarna i Spanien hade jag rätt besvärlig migrän och var tvungen att ta dagliga doser av Imigran för att klara av att göra allt det jag måste. Det var lite i mesta laget med allt packande och städande, men ingen annan än jag kunde göra det jobbet. Och måste man något, så klarar man det konstigt nog, fast man egentligen inte orkar. Jag börjar hämta mig nu. Och tur är det, för i morgon (eller på torsdag-fredag) kommer mina möbler upp hit. Sen har jag mycket att göra igen, men skönt nog, ingen tidspress denna gång. Ni kommer efterhand att få rapporter (med foton) om hur arbetet med att komma i ordning fortskrider.

PS. Jag hann bada 2 gånger, gå promenad längs stranden en gång, och av det utlovade regnet kom det bara några stänk på torsdagen.

07-09-20:

I går kom Stevie och Steve med alla mina saker. Möblerna lyckades jag få på rätt plats med en gång. Men mitt rum är nu proppfullt med ca 60 ouppackade flyttlådor. Och då var jag ändå tvungen att ställa några saker i vardagsrummet och matsalen. Summa summarum: Jag har en del att göra den närmaste tiden. (Katternas stora klösmöbel har jag dock redan monterat. Sånt är viktigt att prioritera. Celine och Safir hade saknat den mycket.)

07-09-23:

Jag vill bara som hastigast tacka för de mejl jag fått den senaste veckan. Om jag inte hunnit svara er än beror det på att jag ännu inte hämtat mig efter allt flyttandet. Jag är väldigt trött, och känner mig stressad av allt det jobb jag har framför mig. Jag försöker att koncentrera mig på en sak i taget, men vill förstås komma i ordning så snart som möjligt. Ulf är som vanligt mycket förstående.

07-09-27:

Vi har sorg i huset. Lille Safir finns inte mer. Han dog sent i eftermiddags på Albano Djursjukhus. Diagnos: Uremi. Jag har gråtit en hel del. Det känns tomt!

Det började i söndags då jag lade märke till att Safir varit ovanligt stillsam. Han brukar annars vara pigg, nyfiken och kelig samt vilja vara med överallt. På måndagen var han lika stillsam och åt heller inte med lika god aptit som vanligt. På tisdagen besökte jag Hässelby veterinärpraktik med honom. De undersökte honom noga, hittade inget direkt fel, men eftersom han uppenbarligen var dålig så tog de blodprov. På onsdagen, då Safir bara låg i en hörna och helt slutat äta och dricka, kom analyssvaren. De visade att han hade ett allvarligt fel på njurarna. Veterinären misstänkte cysta-njure, en medfödd defekt som ibland förekommer hos Helig Birma katter. (Vilket jag aldrig tidigare hört talas om.) Hon skrev en remiss till djursjukhuset och vi åkte dit samma kväll. De tog ett nytt blodprov samt förberedde för dropp. Han var väldigt uttorkad. Veterinärerna var samstämmiga i att prognosen för Safir var mycket dålig. Jag tog ett foto av honom där han låg i sjukhusets bur med en namnetikett om halsen. (Jag hade tagit ett hemma också, precis innan vi åkte, för jag kände på mig att det kanske inte skulle bli fler tillfällen.) Sen pussade jag honom och önskade lycka till. Det var sista gången jag såg honom. I dag har jag varit väldigt rastlös och bara väntat på att telefonen skulle ringa. De skulle göra en ultraljudsundersökning på honom i natt. Det ringde inte förrän strax efter middagstid. Då hade de sett att hans njurar var förstorade och att han hade vätska i buken. Blodprovet visade också att njurvärdet blivit ännu sämre. De sa att prognosen var mycket dålig. Vi kom överens om att de skulle göra en kontraströntgen för att kontrollera att inte urinblåsan var punkterad. Han kissade nämligen inte alls trots att han fått mycket dropp. De ringde ett par timmar senare och sa att de inte hittat något. De skulle kunna söva honom och öppna buken för att leta efter sjukdomsorsaken, men bedömde att det var väldigt liten chans att han skulle överleva narkosen. Flera veterinärer rådgjorde med varandra. Varför njurarna slutat fungera var inte klart. Det kan ha varit en medfödd defekt som nu plötsligt, av någon orsak, gjorde att njurarna slutade fungera. Hade han varit utekatt så hade man kunnat misstänka att han fått i sig något giftigt. Nu vet vi inte. Men han var i så dåligt skick att slutet var nära. Vi beslöt tillsammans att han skulle få en överdos narkosmedel och stilla somna in. (Han hade ju redan nål i lilla frambenet.) De ringde mig igen när allt var klart. Han hade somnat in lugnt och stilla. De hade lagt honom i en liten kista. Han kommer att kremeras.

Det känns så ofattbart! Fram till i lördags var han en pigg och glad liten katt, full av liv, och nu: död. Hade jag inte tagit honom till veterinär så hade han förmodligen dött redan i går. Det är sorgligt och jag saknar honom redan. Jag har berättat för Celine. Hon tar det betydligt bättre än jag, och hoppas förmodligen än att han ska komma hem igen. ”Bara en katt” tänker kanske några av er. Nästan som ett barn tänker jag. Mina djur är jag oerhört fäst vid. Nu har jag bara Celine kvar. Så småningom ska hon få en ny kompis. Fast det kommer att dröja ett tag. Det går aldrig att ersätta Safir.

 Tja, livet kommer att gå vidare. Men det kommer att vara tomt utan min lille Safir! Jag har kommit av mig helt i ”uppackandet”. Dessutom krånglar min dator! Jag kan praktiskt taget inte skriva en bokstav. Det inbyggda tangentbordet strejkar plötsligt. Så jag kan inte skriva/svara på mejl. Detta skriver jag på Ulfs dator och flyttar till mitt FTP-program via USB-minne. Jag har många foton att visa från den återställda lägenheten i Campello, flygresan etc, men det får vänta till en annan dag.

07-09-29:

Jag vill bara som hastigast tacka för de kondoleanser jag/vi fått. Ni som själva är/har varit djurägare förstår hur det känns att mista ett kärt husdjur. (Jag kan just nu inte skriva tillbaka till er. Mitt tangentbord lyder knappt. Jag får trycka på samma bokstav upp emot 20 gånger innan något händer.) Celine har letat efter Safir. Hon nosade länge på mattan där han sist låg. Doften efter honom är snart borta. Jag undrar hur länge till Celine kommer att minnas Safir? Språket är stöd för minnet, och katters (tal/tänk) språk är inte speciellt utvecklat...

Förra veckan (en evighet sen) såg det så här fridfullt ut:

07-10-05:

I dag fungerar plötsligt min dator igen så jag passar på att uppdatera hemsidan lite. Det är fortfarande väldigt tomt efter Safir. För övrigt så gallrar Ulf och jag hårt bland allt hans husgeråd så att jag också ska få plats med mitt i köksskåpen. Det tar tid. Vi har dubbelt eller tredubbelt av nästan allt. Så packa upp något annat än porslin, grytor, bestick o dyl har jag inte hunnit göra än. Jag börjar dock sakna mina kläder. Särskilt de lite varmare. (Jag har ju bara det som fick plats i en resväska till hands.)  Alltså blir nästa projekt att packa upp alla kläder och skor.

Nedan några kartbilder över Stockholm / Hässelby strand / Maltesholmsvägen:

Nu kan ni inte skylla på att ni inte hittar hit!

Jenni kommer på besök 27/10 - 3/11 och Linda kommer 2/11 - 5/11. Johan har tyvärr inget skollov förrän till jul.

Några av er vill se hur lägenheten i El Campello såg ut när jag ställt tillbaka värdens möbler. Här kommer några foton. Lägg gärna märke till hur välstädat det är. Jag putsade och fejade rejält. Det var långt ifrån rent då jag kom, men nu kan hyresvärden inte klaga. Jag vill ju gärna ha tillbaka min depositionsavgift på 500 euro.

Och på flygresan från Alicante tog jag bl a dessa foton:

Jag lovade att ni skulle få se några bilder från inflyttningen också. De kommer här:

Denna flyttröra lever vi tyvärr fortfarande i. Det går inte fortare att komma i ordning denna gången. Trots att jag borde vara van eftersom det är tredje gången på 12 månader som jag har det så här. Suck! Men i köket börjar det i alla fall att bli snyggt. Jag tar en bit i taget. Är jag flitig så kanske det är hyfsat beboeligt när Jenni och Linda kommer...

07-10-15:

Meddelande: Jag kan inte skriva på min dator! (Men det går bra att läsa e-post mm.)

07-10-22:

Min dator krånglar fortfarande. Suck... Det är jättejobbigt och tidsödande att skriva. För övrigt går det så sakteliga framåt med uppackandet av flyttlådorna. "Bara" 22 av 60 kvar... Köket är klart, och linneskåpet, och mina kläder hänger nu i garderoberna. Även skönlitteraturen står på sin plats i bokhyllorna. Det som återstår att packa upp är facklitteratur, prydnadssaker och hobbyartiklar.  I dag är det soligt men bara 11 grader här. Björklöven är gula. Självklart saknar jag den spanska värmen. Men jag trivs så bra tillsammans med Ulf. Och i morgon kommer min ljusterapilampa med posten...

07-10-30:

Grattis på 20-årsdagen Johan!

 

Min dator krånglar fortfarande. Det är därför ni får färre mail än vanligt. De mail jag får av er kan jag läsa utan problem. Datorkrånglet är också orsaken till att jag inte kan uppdatera hemsidan så ofta för tillfället. Jag planerar att lämna in datorn för reparation om nån vecka eller så.

Jenni är här på besök nu. Vi har så trevligt tillsammans! Och på fredag kommer Linda! Jättekul!

(Jag lyckades packa upp så många lådor att det gick att ställa en gästsäng i mitt rum. Bara 9 ouppackade flyttlådor kvar nu…)

Ljusterapilampan fungerar bra. Jag har den på var morgon då jag läser tidningen. Det känns som om den gör nytta. Men de allra gråaste dagarna längtar jag förstås efter solen i El Campello. Om allt går som vi planerar, Ulf och jag, så kommer vi dock så småningom att kunna njuta av den spanska solen och värmen under vinterhalvåren.

De fina flygfotona nedan, över Hässelby strand, har Ulfs arbetskamrat Mikael E tagit.

07-10-31:

Grattis på 15-årsdagen Anna!

 

07-11-06:

Nu har Jenni och Linda åkt hem till sig igen. Det var jätteroligt att ha dem på besök! Rapport och foton kommer så snart jag får tid.

 

07-11-09:

I dag fungerar min dator plötsligt alldeles normalt så jag passar på att skriva några rader. Det är konstigt det här med datorn. Jag har Norton antivirus, brandvägg, Ad-Aware och Registry Mecanic som alla körs regelbundet, alltså får jag väl ta för givet att jag inte fått in något virus i datorn. Och lika regelbundet kör jag diskrensning och diskdefragmentering. Datorn är ganska ny, aug-06, så den bör ju hålla ett tag till. Och ändå krånglar den oftast sen nå'n dryg månad tillbaka. Jag kan inte alltid öppna "Mina dokument". Det går sällan att skriva på tangentbordet. Jag trycker på tangenterna men inget händer. För det mesta krånglar det när jag ska stänga av datorn. Det kommer upp små skyltar om att Internet Explorer inte svarar och något om Hidden Fax Windows... Ibland får jag dra ur sladden och batteriet för att kunna stänga av. Och då kommer det förstås upp en blå ruta med text om att en av diskarna måste inkonsekvenskontrolleras när jag startar nästa gång. I går kväll gick datorn plötsligt att stänga av helt normalt. Och i dag, när jag startat den, så fungerar den helt normalt och går hur bra som helst att skriva på. Visst är det ett mysterium! Hoppas den fungerar i morgon också! Jag har förstås passat på att skriva en del mail i dag. Och så blir det några rader här på min hemsida. (Men jag hinner inte lägga in de nya fotona i dag.)

Jag har fortfarande inte kommit i ordning här. Vi ska ut till IKEA i slutet av nästa vecka och köpa ytterligare en Billy-bokhylla åt mig. Då får jag (nästan) plats att ställa in alla de sista böckerna som nu ligger kvar i flyttlådor. (Mer än en hylla till får tyvärr inte plats i rummet.) Alla mina prydnadssaker, inramade foton samt tavlor är förstås fortfarande nedpackade. Och några gardiner har jag inte hängt upp än. Men lite bättre ordning blir det för var dag i alla fall. Mycket tid har gått åt till att gallra bland Ulfs (och delvis mina) saker. Vi hoppas vara helt klara till jul.

För er som undrar: Det är jättesvårt att vänja sig vid svensk vinter igen! Jag saknar solen och värmen, men framför allt ljuset, i Spanien. Helt klart är att jag mådde mycket bättre fysiskt i det klimatet. Men om jag hade bott kvar så hade jag längtat alldeles för mycket efter Ulf!  Jag hade inte kunnat bo så långt ifrån honom. Man kan inte få allt här i världen. Jag valde Ulf och har inte ångrat mig en sekund. Jag har aldrig haft det så bra tillsammans med någon annan man. Kärlek är värt väldigt mycket!

Celine längtar efter en liten kompis. Hon har det tråkigt om dagarna och sover uppemot 20 timmar om dygnet, mot normalt ca 16. Vi kelar mycket, och när vädret tillåter går vi en liten promenad i de fina omgivningarna. (Hon går riktigt bra i koppel för att vara katt.) Men jag kan aldrig helt ersätta en kattkamrat. (Jag är t ex inte så förtjust i att krypa in under en fåtölj och sen hoppa fram och anfalla alla som går förbi...) Jag har hört med några kattuppfödare här i trakten och de har kattungar leveransklara först framåt februari. Helst vill jag ha en crememaskad, cremetabbymaskad eller lilatabbymaskad hona. Och egentligen skulle jag vilja ha en liten hundflicka samtidigt, men det går nog inte Ulf med på.

   

OBS! P g a att det dagligen kommer så mycket Spam/skräppost från USA (med reklam om allt möjligt ointressant; från spelcasinon till penisförlängning) till min gamla Spray-mailadress (christel.dotten@spray.se), funderar jag på att helt avsluta denna. Om du har den i ditt adressregister så ta bort den, och sluta använd den. Använd min adress: christeltango@bredband.net ! Den fungerar bäst!

07-11-19:

Min dator krånglar fortfarande jättemycket så i dag ska jag lämna in den på reparation. Kanske måste de behålla datorn 2-3 dagar. Av den orsaken skriver jag redan nu några rader daterade i morgon. (Se nedan.)

Jag har nu skruvat ihop min nya Billy-bokhylla och fyllt denna med böcker. Sen har jag monterat min nya Malm-byrå också. Den är tom än så länge. (Bara 3 halvfulla flyttlådor kvar nu!) Kvar att montera: ett Gustav-skrivbord (lilla modellen) samt fyra Harry-stolar till köket. (Jodå, jag gillar IKEAs möbler. Inte minst p g a de jämförelsevis låga priserna.) När allt detta är klart ska jag ”slakta” min gamla kära Tomelilla-fåtölj och ta armstöden för att flytta över till min bäddfåtölj. Jag har köpt likadant tyg som bäddfåtöljen är klädd med för att klä armstöden med. Detta gör jag för att jag tyvärr inte får plats med båda fåtöljerna i mitt rum. Den ena är skön att sitta och läsa i, den andra behöver jag då mina barn kommer på besök. Nu kan jag få två funktioner i en. Jag kommer sen att få två Tomelillaklädslar över, om ni hör någon som behöver. En beige begagnad, samt en pastellrosa oanvänd (från Bemz) med tillhörande Fotö-fotpall-klädsel. Den första ger jag bort, den andra säljer jag för halva inköpspriset.

Jag har börjat söka på internet efter en lämplig kattunge att utöka familjen med. Jag har fått några intressanta svar. För övrigt har det inte hänt något nytt. Ulf och jag har det som vanligt bra tillsammans.

07-11-20:

 Grattis på 23-årsdagen Linda!

07-12-13:

Äntligen kan jag uppdatera min hemsida igen! När datorn formaterades så försvann alla program (men som tur är, inte mina dokument, bilder mm). Jag fick installera allt igen, vilket har tagit tid. Det visade sig också att jag aldrig fått med några installationsskivor till Frontpage, som jag skriver hemsidan i. Programmet har utgått ur Microsofts sortiment. Efterföljaren kostar 2895:- i billigaste affären, och är mer avancerad än jag behöver. Microsofts kundtjänst tipsade om att jag kunde annonsera på Blocket efter ett begagnat Frontpage, vilket jag gjorde. Och i dag har jag köpt ett. (Jag fick flera svar, men många gällde crackade program...) Däremot har jag ännu inte fått fatt i ett begagnat Picture Manager, fotobehandlingsprogrammet jag brukade använda. Vet du nån som har ett att sälja? Jag har Adobe Photoshop Elements 2,0 men det är lite krångligare att använda tycker jag. Mitt FTP-program försvann också men jag har hittat hela 5 st som man kan ladda ner gratis på nätet. Jag ska se vilket som verkar vara enklast att hantera.

För övrigt har jag inte så mycket nytt att berätta just nu. Utom möjligen att jag besökte Skåne som hastigast 2-4 december för att hälsa på mamma. Jag åkte bil ner med Lena T, men flög upp igen. Ulf och jag har det jättebra tillsammans, men det går långsamt framåt med att komma i ordning. Jag har visserligen bara ½ låda till att packa upp, men jag kan inte precis påstå att det jag packat upp står / ligger i perfekt ordning. Min kamerasladd har jag förlagt, så jag kan just nu inte överföra foton till datorn. Alltså får ni vänta på att se fotona jag tog då Jenni och Linda var på besök. (Det var när de skulle komma jag ställde undan den lilla lådan med sladden, laddaren till kamerabatteriet mm någonstans där jag just nu inte kan hitta den. Men den finns här i rummet så den dyker förstås upp så småningom. Förmodligen står den mitt framför näsan fast jag inte ser den.) Julen ska Ulf och jag fira här hemma i Hässelbystrand. I Alicante är det +17 grader och sol i dag, men här:

 

07-12-19:

I dag hade jag planerat att gå på en av Tango Nortes practicor. Det finns ett väldigt stort utbud av tango här i Stockholm. Åtminstone 4-5 dagar i veckan kan jag dansa om jag vill. Och jag har inte dansat tango sedan september i Alicante. (Undantaget de gånger jag dansat med mig själv i vardagsrummet...) Men när det kom till kritan så hade jag ingen lust. Jag har väl kommit in i en tangosvacka. Fast förmodligen beror detta på att  jag fortfarande har fullt upp här hemma. Färdigt till jul blir här inte... Jag får väl sätta fart med tangon igen efter nyår.

Ett av mina andra stora intressen, har jag dock utövat. Jag var på hundutställning i Älvsjö i lördags. Över 30 000 besökare kom och besåg 9 346 hundar av 294 olika raser. Hundarna (och utställarna) kom från 24 olika länder bl a Japan, Kuwait och USA. Jag tittade mest på de små hundraserna. Nedan några foton på dessa. Som ni ser måste både hundar och djurägare piffa upp sig före entrén i utställningsringen. Jag såg många papiljotter, hårfönar och saxar... Det fanns otroligt mycket att köpa också på mässan. Längst ner ser ni en liten söt tröja lämplig för frusna (och tåliga) hundar att bära under julhelgen. Jag köpte ett träspel till Celine. (Gjort för hundar men som fungerar lika bra för katter.) Det är ett spel som tränar intelligensen. Djuret får snurra en träskiva med hål. Under skivan finns fördjupningar där man lägger djurgodis. Spelet går ut på att hitta dessa bitar, lista ut ett lämpligt sätt att få upp dem (när nosen inte får plats i hålen) och sen äta godiset. Celine hade mycket svårt att klara detta första dagen. Hon var nära att ge upp. Men nu går det riktigt bra. Dessutom köpte jag en mycket naturtrogen chihuahua i sandsten. (Detta som substitut så länge Ulf inte anser att vi bör skaffa hund...) Jag satte den lilla hunden på golvet då jag kom hem. Celine hajade till då hon såg den, sen gick hon fram och nosade på den, först på nosen, sen i öronen och sist i baken. Hon tyckte med andra ord att den såg alldeles riktig ut. Fast den luktade helt ointressant så hon övergav den snart. (Och jodå, jag letar för fullt efter en lämplig kattvän åt henne.)

Tröjans text: Dear Santa, I've been a very, very, very good dog!

07-12-22:

Först kommer äntligen några bilder från då Jenni och Linda besökte oss här i Stockholm. Som ni ser tittade vi på Stadshuset, Högvakten, Drottningholms slott, skeppet Vasa samt den ihåliga eken utanför vårt hus. Och så fotograferade jag Jenni från balkongen när hon gick på promenad med Celine.

 

 

  

Sen vill jag önska er alla:

God Jul och Gott Nytt År!

PS. Horst skriver och berättar att det nu är "ruggig vinter" i El Campello. Vattentemperaturen i hans pool har sjunkit till +16 grader...

07-12-25:

Ulf, Celine och jag firade en lugn och mysig julafton för oss själva. Det har hänt så mycket i år så vi tyckte att det var skönt att bara njuta av lugnet och varandras sällskap. Fast visst saknade jag mina barn. (Nästa jul planerar vi däremot att fira i Skåne tillsammans med min släkt.) Celine och jag hade klätt oss julfina och Ulf skulle fotografera oss. Han tog säkert ett dussin foton av mig och Celine utan att få ett enda bra, där vi båda tittade in i kameran samtidigt. Celine hade inte lust just då. Ni får se de tappra försöken nedan. Sen tog Celine ett foto på oss, och det blev betydligt bättre för vi satt still hela tiden.

 

God fortsättning!

07-12-26:

Bredbandsbolagets server strejkar i dag. Jag kan ta emot, men inte sända mail. Hoppas att de rättar till felet snarast!

För övrigt tar vi det lugnt i dag också. Ulf och Celine umgås i TV-fåtöljen.

07-12-27:

Grattis på födelsedagen Lasse W!

Bredbandsbolaget skriver på sin hemsida:

Just nu har vi störningar på eposttjänsten som påverkar vissa av våra kunder. Har du problem att komma åt din epost via ett epostprogram (t.ex. Outlook), prova också logga in via webmailen på http://webmail.bredband.net. Epost som skickas till dig sparas på den sändande sidan och når dig när driftstörningen är avhjälpt."

Detta innebär att jag fortfarande inte kan skicka mail från mitt mailprogram, utan endast via fjärrmail. Däremot kan jag nu ta emot mail som vanligt.

07-12-28:

Tango Tango Tango Tango Tango Tango Tango Tango Tango Tango

Nu har jag äntligen dansat tango igen efter mitt 3½ månad långa uppehåll! Jag besökte i går Tango Nortes milonga i Alviks medborgarhus. Hittills har jag fått mycket gott intryck av medlemmarna i Tango Norte, och jag känner mig välkommen i föreningen. De första danserna jag dansade i går kände jag mig lite ringrostig, men sen gick det bättre. Jag fick flera behagliga danser, någon som jag "genomled", men ingen oförglömlig. Ganska normalt alltså. Jag blev glad att jag blev uppbjuden de flesta danserna. Musiken var bra och de spelade tydliga tandor vilket jag föredrar. Under kvällen blev det också en dansuppvisning av paret Juan Capriotti & Graciana Romeo, som är ett av lärarparen på tangofestivalen som pågår nu 27-31/12. De dansade en fartfylld tango nuevo med inslag av akrobatik. Snyggt och tekniskt bra, men aningen för modernt för att jag skulle jubla. (Jag är svagast för tekniskt avancerad tango salon med mycket känsla.) Jag tog ett antal foton med min mobiltelefon. Men ni vet hur det blir när man fotograferar ett rörligt motiv i halvskum belysning (utan blixt eftersom den ändå har för kort räckvidd), - inte särskilt lyckade bilder. Men ni får se några ändå. (En lyckades jag ta i skenet från en proffsfotografs blixt.)

För er som är intresserade av annat än tango kan jag berätta att jag nu har fått tag på Picture Manager programmet, vilket jag är mycket glad för. Det är enkelt och snabbt att jobba med. Och kommer ni ihåg Bogainvillan jag tog med hem från Spanien? Trots att den har det så mörkt så blommar den fortfarande tappert! (Hjärtrevan mår också bra men har slutat blomma för säsongen.)

Häromdagen när jag slog upp lokaltidningens förstasida hajade jag till. En artikel handlade om mig!

Detta hände mig den 20:e mars i år! Och trots att den spanska banken berättade att jag inte var den enda kunden som drabbades, och trots att jag anmälde felet bums, så påstår Visa att jag fått ut mina pengar. När de kontrollerade det hela efter några dagar så fanns det nämligen inte för mycket pengar i maskinen! Ord står mot ord. 300 euro är mycket pengar för mig, så jag hoppas att sanningen och rättvisan segrar.

07-12-29:

Nu har Bredbandsbolaget fixat felet så mitt mailprogram fungerar precis som vanligt igen. Skönt!

PS Jag saknar Estelle, Safir och El Campello. F ö har jag det bra.

07-12-31:

Årets sista dag. För mig har 2007 verkligen varit händelserikt. Jag har upplevt mycket och dessutom äntligen hittat den rätte! (En riktigt sorglig händelse var förstås att Safir dog.) Men sammanfattningvis: 2007 har varit ett ovanligt bra år.

Nu önskar jag er alla ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!