Jag emigrerade till El Campello i Spanien 06-10-01!

Men flyttade, p g a kärlek, tillfälligt tillbaka till Sverige igen 07-10-01...

Fr o m 2009 bor jag åter i El Campello (större delen av året) och är skriven här.

Ulf bor halva året i Sverige och halva i El Campello, och jag bor för hans skull någon månad om året i Stockholm, men besöker förstås de mina i Skåne varje år.

(Vi kompromissar alltså. Ni vet - en kompromiss är den lösningen på en konflikt, där ingendera parten blir helt nöjd...)

 

Sedan flytten till Spanien har jag skrivit Dagbok här på min hemsida. Det är ett effektivt sätt att nå många. Från början hade jag inte tänkt skriva om annat än tango, men eftersom jag ständigt får många positiva kommentarer om min Dagbok så fortsätter jag tills vidare. De äldre delarna av dagboken återfinns under rubrikerna Sparad dagbok 1 - 25.

   

 

 

Överst på den spanska prognosen visas min/max temp, procentsiffran syftar till risken för nederbörd, och längst ner visas vindriktningen samt vindhastigheten i km/h. Klickar du på pilen i hörnan så kommer en mer detaljerad prognos upp. Men vill du även veta temperaturen i havet (=temperatura del agua) så får du klicka på länken nedan som visar vädret vid stranden längs Carrer la mar i El Campello, belägen ca 50 m från vår lägenhet: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/carrer-la-mar-0305013  Närmaste meteorologiska station (vid hamnen) visar hur vädret är just nu: http://www.ecologialitoral.com/content/estaci%C3%B3n-meteorol%C3%B3gica-de-el-campello Om du i stället vill titta hur vädret ser ut i verkligheten, så klickar du på den här länken som går till webbkameran vid playan: http://www.comunitatvalenciana.com/webcam/costa-blanca-el-campello-el-campello-0

 

DAGBOK:

(Om du vill öppna en av de länkar jag ibland hänvisar till, så "högerklicka" gärna och välj "öppna i ny flik" eller "öppna i nytt fönster".)

OBS! När denna sidan blir "full" så flyttar jag över text och bilder till senaste "Sparad dagbok".

Uppdateringarna t o m 25/10 är nu flyttade till Sparad dagbok 25.

Jag är så gammeldags att jag skriver "uppifrån och ner", d v s det nyaste inlägget hittar du längst ner på sidan.

12-10-26:

I kväll har Ulf och jag varit ute och ätit tillsammans! Vi provade den billiga kinarestaurangen där man får tre rätter + dryck + efterrätt för totalt 4,90 € (≈ 42,50:-). Och jag måste verkligen säga att maten var klart prisvärd! Jag åt först 2 vårrullar (goda), sedan nudlar med grönsaker (helt OK, men jag lämnade hälften för jag skulle ändå inte orka all mat). Som huvudrätt åt jag kyckling med grönsaker och mandlar (riktigt gott med fina filébitar), jag drack vatten (men man kunde få öl, vin eller läsk också) och som efterrätt valde jag en kula chokladglass (god med chokladflisor i). Väldigt mycket mat för pengarna fick vi!

Vi satt ute och åt så vi kunde titta på folket som strosade förbi, samt på havet. Det är fortfarande hyfsat varmt ute på kvällarna (21º när vi gick hemifrån). Ulf hade bara kortärmad pikéskjorta, men jag hade långärmat och väst utanpå. Vi hade en trevlig kväll tillsammans Ulf och jag!

Bonnie och Stella var ensamma hemma under tiden, men jag glömde inte bort dem. Jag tog med mig några bitar kycklingfilé från restaurangen som de fick när vi kom hem. Det uppskattades! Och nu har vi gått en kvällspromenad tillsammans och ska strax sova.

12-10-27:

Hittills i dag har jag mest promenerat med hundarna och pluggat spanska. Nu ska jag ta itu med vänstermarginalen. Hoppas jag lyckas så denna sida inte försvinner helt! (Jag sparar för säkerhets skull över det mesta i Sparad dagbok 25 först.) Att lägga upp en ny sida klarar jag bra numera, men att länka om en sida har jag aldrig provat. Håll tummarna!

Jag kopierade texten ovan och klistrade in den på Extrasida, men radavståndet ändrades och fetstilen försvann... (Tja bokstäverna och orden är kvar - ifall jag måste börja om helt...)

Den här sidan är nu flyttad till dagbok.